torsdag 4. november 2010

Macarons

Det ser ut som småkakene Macarons har blitt det siste nye inen litt mer trendy baking. Jeg hørte om dem først for ca 6 mnd siden, så jeg anses for å være noe treig... ;-)

Jeg var nylig i Paris og måtte da selvsagt innom stedet hvor alt startet. Etter mye om og men fant jeg Laduree i Madeleine området. En koselig liten cafe med tilhørende bakeriutsalg. Der fant man alt hjertet kan begjære og litt til. Dessverre er det ofte slik at utseende kan lyve og det er også tilfellet her. Kakene ser riktig så fristende ut, men de smakte bare forferdelig søtt. De som kjenner meg vet at jeg elsker det søte, men til og med jeg måtte gi tapt her. Et par små biter var det jeg klarte å få i meg.

Nydelig innpakning da i alle fall..........
Nå har jeg overhodet ikke tenkt å gi opp med det første, for kakene er jo de søteste som finnes. så jeg leter frem en del oppskrifter som kan virke mer friske og innbydende. Fant således en oppskrift i bladet "Spis" for litt siden, så de skal jeg prøve meg på. Leter også etter en del type fyll som jeg kan eksperimentere med. Har dere noen tips er det bare å fyre løs.


Franske Macaroner

2 + 3 eggehviter
250 g ekte marsipan (eks Pals)
50 + 50 g melis (totalt ca 1,5 dl )
rød og blå konditorfarge, noen få dråper

Solbærkrem

125 g hvit sjokolade
1/4 dl solbær evt andre bær, friske el fryste og tinte
2 ss kremfløte

Jobb den ene eggehviten, litt om gangen, inn i marsipanen. Først med hendene og deretter med en gaffel når deigen er blitt litt løsere. Bland så i 50 g melis.

Stivpisk den andre eggehviten i en ren og tørr bolle. Tilsett 50 g melis, litt om gangen, og fortsett å piske til et fast skum.


Vend eggehvitene i marsipanblandingen, litt om gangen. Tilsett så konditorfargen til ønske farge oppnås.


Ha blandingen i en sprøytepose og sprøyt rundinger på størrelse med en 20 kroning, ca 3 cm i diameter på stekebrett kledd med bakepapir. La så macaronene hvile i ca 2 timer til de får en beskyttende hinne. Sett ovnen på 150 C. Stek i nedre del av ovnen i 10-12 min. Avkjøl og løsne fra papiret.

Finhakk sjokoladen. Kjør bærene til purè med en stavmixer. Kok opp purèen med fløte i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett sjokoladen og rør til sjokoladen er smeltet. La kreme avkjøles, enten natten over i romtemperatur el 30 min i kjøleskapet.


Sprøyt solbærkremen på halvparten av macaronene, og legg dem så sammen med resten av kakene. kakene holder seg i 3-4 dager i romtemperatur, men de kan også fryses.

Kos dere masse med kakene. Jeg skal lage dem i helgen selv. Kanskje kan de på jobben få være testsmakerne mine?? Vi får se... Ha i alle fall en super helg.