mandag 9. mai 2011

Neste utfordring

Neste utfordring er en kake til sommeravslutningen til Lier kulturskole. Her danser Karoline hip hop. Danseinstruktøren deres har ymtet frempå et ønske om en kake som er stor med tanke på mange personer. I tillegg skal den inneholde elementer fra alle de scenene som kulturskolen skal vise frem. Det blir både dans, kunst, teater og sang. Visstnok dukker det opp en journalist også.
Jeg og Petra har tenkt ut noen ting, men vi skal ta en avgjørelse denne uka. Kaken vises frem i slutten av mai, så stay tuned....

Konfirmasjonen

Ja da er helgen og konfirmasjonen til nevøen vår over. Han var en riktig så kjekk konfirmant han godeste Stian gutten! Er rart å se ungene så store og klar for neste epoke i livet sitt. Er så vant til å se dem som småunger, men plutselig står de der med dyp mannestemme og skjeggvekst i ansiktet. Er det rart man føler seg som en oldis av og til?? ;-)

Vel, over til kakene. Tror Stian fikk ønskene sine oppfylt. Han så nå fornøyd ut i alle fall. Jeg legger ut noen bilder av kakene tatt med mobil nå, men legger inn noen andre senere tatt med fotoapparat. Kanskje jeg får tillatelse til å legge inn noen bilder fra selve konfirmasjonen i tillegg... vi får se.

Stian ville først og fremst ha en sjokoladekake med et gothisk utseende. Slik ble den:


Her har jeg lagd rosene og Petra piggtråden. Kan ikke si meg fornøyd med utseende på rosene, men dette er noe jeg har slitt med lenge. Den første runden med blader går greit og så blir det et makkverk etterpå. Driver og ser etter et blomsterkurs, så la oss håpe jeg finner et ikke altfor langt unna. Fargen ble heller ikke perfekt. Skulle hatt en farge så lik skriften som mulig, men vi hadde dessverre ikke riktig farge. Prøvde å blande ulike farger, men nei.. Må nok kjøpe inn et større utvalg farger ja. Skriften er i icing.

Den neste kaken hadde ikke konfirmanten særlige ønsker om. Her var det mor og bestemor som mente man burde ha en litt mer tradisjonell kake ved siden av. Kaken ble forsåvidt tradisjonel den med blå mobiler og blomster. Kan jo ikke ha bare blomster på en gutte kake. Som dere sikkert ser, så er det en marsipankake.



Her brukte vi en patchwork cutter til mobilen og en rose utstikker til blomstene som jeg bare frillet litt. Superenkelt. Bokstavene er i icing, skikkelig plukkarbeid.
Må innrømme det var morsomt med all feedbacken jeg fikk. Best av alt var da konfirmantens mor fortalte at noen hadde spurt hvilket bakeri hun hadde brukt.... me like a lot... ;-)

En fin helg til tross for litt "hikke" underveis..

fredag 6. mai 2011

Konfirmasjonen til Stian, vår nevø, nærmer seg

På søndag skal nevøen vår stå konfirmant. Jammen går tiden fort. Er ikke så lenge siden han var en herlig liten rakker som fant på masse rart. Nå er han en flott kar som er snill og omgjengelig. Vi håper at de neste årene farer pent med ham og ta han får til det han drømmer om.
Som tante er det jo en selvfølge at jeg stiller opp med en kake eller fire og disse skal lages på lørdag. Petra, som den flotte venninnen hun er, hjelper meg heldigvis. Alltid kjekt å være to.
Vi har startet med å lage røde roser som ser så der ut, mobiltelefoner og blå fantasi blomster. Rosene skulle vært dyp røde, men det gikk ikke for jeg har selvsagt ikke kjøpt riktig farge. Må nok øve mer på fargebruk fremover. Faktisk ikke så lett som det høres ut som. Ikke minst er det tidkrevende.
Konfirmanten bestilte en marsipankake som skal være noenlunde tradisjonell og en sjokoladekake som skal være spesiellt for ham, rent utseendemessig. Den skal pyntes i gotisk stil, så dere får følge med. Kan jo bli interessant dette...;-)

mandag 2. mai 2011

Nye kake bilder

Som lovet kommer nå alle kakebildene fra forrige uke. Jeg lagde alle kakene sammen med Petra. Fatter ikke hva jeg skulle gjort uten hennes hjelp.

Først ut var altså hestekaken til Idas kollega. Kaken var til datteren som fylte 25 år. Datteren er hestefrelst så vi prøvde så godt vi kunne å lage en kopi av hennes egen hest. Skal se om jeg kan finne et orginal bilde av hesten som jeg kan legge inn for sammenligning senere. Kaken er en marsipankake og marsipanen er fra Pals.

Dernest fylte Idas søster år 29 april. Hun er i begynnelsen av 20 åra og jeg tenkte da at en veske måtte være midt i blinken. Lagde en Chanel veske av sjokoladekake og fondant. Må si oss fornøyde med denne. Bursdags"barnet" og gjestene virket fornøyd i alle fall.


 Idas datter og bestefar har bursdag samme dag, så det ble lagd en kake til hver av dem også. Bestefaren fikk en camping kake. Han er ikke så glad i marsipan så det ble en bløtkake til  ham. Dermed begrenset det seg litt med fargebruk. Prøvde å etterlikne den gamle campingvognen han hadde på 80 tallet. Hele familien har gode minner fra alle campingturene de hadde den tiden. Han ble heldigvis både overrasket og strålende fornøyd. Innbiller meg at han og fruen får noen fine samtaler med naboene etter dette. Legg forresten merke til ølglasset og fiskene på bordet...en fin liten detalj fra Petras side. Campingvognen har jeg lagd. Dessverre fløt litt av brunfargen rundt vinduene seg utover da jeg malte. Antakelig ble fargen for tyntflytende. Blandet pulverfarge med alkohol.




Karoline fylte 12 år og ønsket seg en dragekake. Helst så lik som mulig til en drage hun har på rommet sitt. Kjente prestasjonsangsten helt ned i tærne... Men Petra lot seg ikke skremme. Hun fikset en drage på no time og den ble utrolig fin. Alle i selskapet var helt enig.

Orginalen

De røde snirklene skal forestille lava... kanskje ikke helt vellykket. Skulle gjerne hatt tid til å lage en ordentlig vulkan, men slik ble det nå ikke.

I tillegg ønsket den lille damen å ha med seg en kake formet som en drage på skolen i dag. Det barnet vil ha må hun jo få, så vi jobbet flittig hele lørdagen for å få dragekakene ferdige. Kan trygt si jeg er glad jeg ikke er læreren deres i dag. Kaken er sjokoladekake, men "ett tonn" med glasur på. Skikkelig sukkerkick med andre ord! Tenker støynivået er oppunder taket.... må flire...


Til slutt lagde jeg en Pavlova kake. Den er jo en slager uansett og den eneste som ble spist opp. Ikke så rart. Den smaker av sommer...mmmm

For de av dere som ikke kjenner til Pavlova så er den en marengskake. Den er crispy utenpå men litt seig i midten, deilig. Oppå er en krem som er 50/50 vanlig fløtekrem og vaniljekrem. Dekker til slutt med jordbær, bringebær og blåbær. Opprinnelig skal det være kiwi og pasjonsfrukt oppå også, men ikke alle som liker eller tåler det. Man kan variere med sjokolade i marengsbunnen eller i kremen. Man kan ha romkrem på eller bare vanlig krem. Man kan ha andre bær eller frukt på.. bare fantasien som setter begrensinger.
Det man ikke skal ha på kaken er fryste bær/frukt eller hermetisk frukt. Da bli kaken "soggy" og ekkel. Vent i tillegg med å pynte den til like før servering.
Denne er uten gluten slik at de med glutenallergi fint kan spise den.
Et flott kombiselskap ble det i alle fall

Denne uken skal vi i gang med 4 konfirmasjonskaker til nevøen vår... følg med