søndag 29. januar 2012

Urter

Husker at jeg som ungdom ikke kunne fordra hverken urter eller løk, noe som jo er vanlig blandt barn og ungdom. Det har vi til de grader fått merke her hjemme med ungdommen vår. Heldigvis har hun begynt å åpne seg noe mer for å prøve fremmede ting. I noen retter går det bra, mens i andre ikke fullt så bra. Kroppspråket forteller det meste..... Sikkert mange der ute som kan relatere til opplevelsen tenker jeg.

I dag bare elsker jeg urter og bruker det så ofte jeg kan. Det er jo bare fantasien som setter grenser. Kunnskapen om urtene er det heller så som så med, så tenkte jeg skulle fortelle litt om de ulike urtene etterhvert som jeg finner mer informasjon om dem. Skal dog prøve å ikke lage et leksikon. Sliter noe med å forkorte informasjonen, perfeksjonist som jeg nok er. Bare følg med. Informasjonen kommer etterhvert som tiden tillater det. Legger det imidlertid under egen etikett.

Noen linker for informasjon enn så lenge:

http://recept.se/Mat-med-kryddvaexter.437.0.html

mandag 9. januar 2012

Fellini Ristorante Bragernes, Drammen

Her har jeg vært kun 2 ganger, men begge gangene fikk jeg utsøkt mat. Jeg har bestilt en pastarett med scampi i en hvitløk/fløte saus som har vært helt fantastisk. Man får svært så voksne porsjoner, så det er litt overmodig å satse på en forrett også. Man skal være svært så sulten i alle fall. Forretten jeg har smakt er en bruschetta med tomat, basilikum, mozzerella og balsamico dressing. Veldig god også den, men er jo et måltid for seg.
Lokalene er ikke stort å skryte av. Lyst, men nesten kjedelig sterilt og mimimalistisk. Ikke noe italiensk preg over lokalet. Servicen har så langt vært veldig bra. Prisene er helt greie. Lokalet ligger i forbindelse med kino lokalene, i 2 etg.









Maten får terningkast 6 og servicen 5

Dolly Dimple’s, Drammen

Hvorfor i all verden skal en snakke om en vanlig pizza restaurant? Tja, ikke pga servicen i alle fall. Den er så som så, men en spesiell pizza fortjener å bli fremhevet. Jeg har bestil den samme pizzaen i Asker, Sandvika, Bergen og i Førde, men de klarer ikke komme i nærheten en gang.
Pizzaen jeg snakker om heter Thai Sommer! Den er bare deilig og man får virkelig en smak av sommer når man spiser den. Det eneste dumme er at de ofte glemmer å legge ved korianderen og lime båtene. I tillegg er de svært så gjerrig på de samme produktene. Kjøp deg derfor gjerne litt koriander og lime ved siden av. Det er denne kominasjonen som løfter pizzaen fra en 4'er til en 6'er.

Maten jeg hittill har spist får terningkast 5 og servicen 3

Aroma India – Indian Cuisine & Bar, Drammen

Dette er et av mine stamsteder. Maten er fantastisk god og servicen ganske bra den og. Beliggenheten gjør at den i tillegg er lett å kombinere med en tur på kino.
Jeg elsker alt som har med lammekjøtt å gjøre, så en del av lammerettene deres er utprøvd og godkjent. Best liker jeg imidlertid Butter chicken retten deres. Den består ikke av masse smør som navnet gjerne kan få oss til å tro, men en smakfull saus som nok gjerne inneholder lit smør og ikke bare olje. Den er virkelig snaddergod.
Lokalet er ganske stort og lyst. Behagelige stoler og god plass på bordene.

Terningkast 5 for maten og servicen 4

torsdag 5. januar 2012

Escalon, Bergen

Escalon er to ulike restauranter i Bergen. Den avdelingen jeg besøkte ligger vegg i vegg med Fløybanen. Den ligger under bakken, så den er ikke så lett så se. Ligger til høyre når man står utenfor Fløyen med ryggen til torget.
Dette er en tapas restaurant. Jeg er nok ikke den største tilhengeren av spansk mat, men her har jeg hatt et par matopplevelser som har overrasket min kresne gane. Mange små retter man kan meske seg på. Spesielt god var faktisk dadlene som var innpakket i bacon. Jeg som ikke liker dadler en gang!
Det er riktignok et par år siden sist jeg var der, men hører rykter fra venner og kjente om at kvaltiteten er stadig like god.
Det er en liten restaurant rett ved siden av Fløyen og det finnes ikke annen utsikt enn skoene til folk som passerer utenfor, men det kan jo oppleves som intimt og koselig for de som ikke har klaustrofobi. restauranten ligger nemlig under bakkeplan.
Servicen var så der, kunne nok vært bedre. Prisen er middels.
Bildene jeg legger ut er riktignok fra restaurantens andre avdeling, ved Engen. Bildene er hentet fra nettet.

Maten får så langt terningkast 4 og servicen 3


Restaurant Cornelius, Bergen

På Holmen/Bjorøy utenfor Bergen ligger det en sjømat restaurant som heter Cornelius.
Hit kan man komme seg med privat båt eller ved å bruke fergen Bruvik som går fra Dreggekaien ca kl 11 for en lunsj tur. Dette siste valget har jeg ikke prøvd selv. Vet man får knapp med tid da.Vet det en periode gikk an å reise ut med en nederlandsk elvebåt som gikk fra Zackariasbryggen. Om denne fremdeles går vet jeg dessverre ikke.

Selv er jeg så heldig å kunne reise ut med min stefars båt. Første gangen jeg var der, sommeren 2009, var nok det beste besøket. Det var en deilig og varm sommerkveld med nydelig sol og helt vindstille. Vi fikk et bra bord slik at vi kunne nyte utsikten. Jeg kan love at utsikten alene nesten gjør det turen verdt. Maten er forholdsvis dyr, så ikke reis uten et par lapper i lomma.

Til forrett fikk vi kamskjell surret sammen med choritzo pølse i en nydelig saus. Ikke mye, men så er det jo bare en forrett og da. Nydelig var det.


Til hovedrett bestilte vi ett tårn med ulik sjømat og skalldyr samt blåskjell og reker ved siden av. Vi var 5 personer og det var plenty med mat til alle. Tårnet bestod av blåskjell, hjerteskjell, østers, o-skjell, krabbe, sjøkreps, reker mm Alt var nydelig. Blåskjellsuppen som var ved siden av var himmelsk god på smak og rekene gigantiske i forhold til det man finner i vanlige butikker.

Til dessert fikk vi creme brulee med friske bringebær ved siden av. Jeg har spist min del crem brulee og jeg er svært kresen, men jeg kan love den sto til forventingene. Desserten var borte på et blunk og jeg ønsket jeg var modig nok til å bestille en til, men men...
En del av årsaken til at alt var så perfekt denne kvelden var nok en fantastisk solnedgang sammen med veldig god service. I tillegg er all maten "rykende" fersk. Restauranten har store kar som skjell, krabbe, hummer, kreps og fisk dupper rundt i. Dermed kan det ikke bli ferskere. Det er jo dessuten rene underholdningen for både store og små å se på skalldyra og fiskene oppi karene. Kamskjellene spruter ut vann så man risikerer en liten dukkert om man kommer for nære. Ungene får lov til å holde opp en stor hummer om de spør også.


Terningkast 6 for denne opplevelsen!

 

Neste turen var sommeren 2011. Denne dagen hadde vært grei helt til 10 minutter før vi skulle dra. Da bøttet regnet ned og det begynte å lyne noe helt forferdelig. Vi utsatte turen ca 30 min og var da så heldig å ha opphold til vi kom frem. Så åpnet himmelens sluser seg på nytt, mens vi gikk tørrskodd inn under tak. Det ble en kjølig opplevelse uten flott solnedgang denne gangen. Vi bestilte mer eller mindre samme mat, men en del var de tomme for. Ikke hadde de reker og ikke fikk barnet vi hadde med oss det hun bestilte. Likevel var maten helt grei, men den kom ikke i nærheten forrige opplevelsen. Servicen var heller ikke like bra denne gangen. Et lite plaster på såret var at Karoline fikk holdt en diger hummer da. De fant forresten noen få reker til slutt. Maten ser svært så overdådig ut på bildene, men tha proof is in the tasting sier de.













Terningkast 3 denne gangen.




Har dog tanker om å gjøre et 3 forsøk til sommeren igjen. Vel verdt turen vanligvis. Alle kan ha en dårlig dag.
http://www.cornelius-restaurant.no/

Restaurant anmeldelser

Jeg tenkte jeg skulle utvide litt og ta for meg min opplevelse av restauranter jeg besøker fremover. Min preferanse ang mat er det asiatiske kjøkken. Elsker bruken av krydder og varer litt utenom det vanlige. Norsk mat er nydelig til sin tid det også, men jeg elsker på prøve noe nytt. Jeg har jo vært på noen reiser tidligere, men beklageligvis husker jeg ikke navnet på så veldig mange restauranter. De jeg kommer på skal jeg imidlertid skrive noen ord om. Kanksje jeg burde ta med meg en liten notatbok neste gang jeg skal ut å reise?
Håper dere kan ha nytte av informasjonen.