torsdag 8. mars 2012

Konverteringstabell for baking

Noen ganger viser oppskrifter i gram i stedet for vanlig desiliter. Det er fordi profesjonelle bakere og kokker ofte måler i gram for å få de nøyaktige målene. 

1 dl av følgende del råvarer veier ca:

100 g vann
100 g av melk
100 g
kaffe
90 g olje

Hvetemel 60 g
Graham mel 60 g
Rugmel 60 g

70 g knust rug
70 g knust hvete
35 g havregryn

100 gram havsalt
120 g salt

100 g Sukker
80 g brunt sukker
80 g muscavadosocker
140 g honning
140 g sirup

70 g sesamfrø
70 g linfrø
75 g solsikke kjerner
75 g gresskarkjerner

55 g nøtter
65 g hasselnøtter
60 g rosiner

50 g revet ost


Egg
 
Små: mindre enn 53g
Medium: fra 53g til 63g
Stor: fra 63g til 73g
Svært stor: 73g eller mer

Av ett egg på ca 50 g er ca 20 gram eggeplomme og 30 gram eggehvite.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar