onsdag 7. mars 2012

Pizzadeig med surdeig, grunnoppskrift

Dette er en myk, elastisk og lett deig å arbeide med. Kna ikke deigen etter heving, slipper du luftbobler i deigkanten. Brødet smaker mye og har fantastisk sprø skorper. La med fordel deigen gjære i kjøleskapet over natten.
Oppskrift

12 g fersk gjær
3 kopper kaldt vann
2 ss olivenolje
1 kopp surdeig av hvete
1 ss salt
1 ts sukker
3 kopper durummel
3 kopper svensk special hvetemel (usikker hva dette kan erstattes med)

Gjør dette

  1. Smuldre gjæren i en bolle og løs den i vann.

  2. Rør i olivenolje, gjær, salt og sukker.

  3. Tilsett durum mel og special mel litt om gangen og kna deigen i maskin i ca 10 minutter til den er elastisk.

  4. Dryss litt hvetemel og hev deigen i bollen over et kjøkkenhåndkle til dobbel størrelse i ca 2 timer.

  5. Forvarm ovnen til 250 grader.

  6. Bak ut deigen til 5 baller.

  7. Sett dem på en melet brett og dekk med plastfolie. La hvile i kjøleskap over natten eller rull dem direkte løvtynt ut på en melet overflate (uten å elte deigen).

  8. Legg på ønsket fyll

  9. Stek pizzaene i midten av ovnen i ca 5 minutter.
For best mulig resultat bakes pizzaene på en pizza stein som har stått i ovnen i ca 1 time før pizzaene skal stekes. 250 grader 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar