mandag 9. mai 2011

Konfirmasjonen

Ja da er helgen og konfirmasjonen til nevøen vår over. Han var en riktig så kjekk konfirmant han godeste Stian gutten! Er rart å se ungene så store og klar for neste epoke i livet sitt. Er så vant til å se dem som småunger, men plutselig står de der med dyp mannestemme og skjeggvekst i ansiktet. Er det rart man føler seg som en oldis av og til?? ;-)

Vel, over til kakene. Tror Stian fikk ønskene sine oppfylt. Han så nå fornøyd ut i alle fall. Jeg legger ut noen bilder av kakene tatt med mobil nå, men legger inn noen andre senere tatt med fotoapparat. Kanskje jeg får tillatelse til å legge inn noen bilder fra selve konfirmasjonen i tillegg... vi får se.

Stian ville først og fremst ha en sjokoladekake med et gothisk utseende. Slik ble den:


Her har jeg lagd rosene og Petra piggtråden. Kan ikke si meg fornøyd med utseende på rosene, men dette er noe jeg har slitt med lenge. Den første runden med blader går greit og så blir det et makkverk etterpå. Driver og ser etter et blomsterkurs, så la oss håpe jeg finner et ikke altfor langt unna. Fargen ble heller ikke perfekt. Skulle hatt en farge så lik skriften som mulig, men vi hadde dessverre ikke riktig farge. Prøvde å blande ulike farger, men nei.. Må nok kjøpe inn et større utvalg farger ja. Skriften er i icing.

Den neste kaken hadde ikke konfirmanten særlige ønsker om. Her var det mor og bestemor som mente man burde ha en litt mer tradisjonell kake ved siden av. Kaken ble forsåvidt tradisjonel den med blå mobiler og blomster. Kan jo ikke ha bare blomster på en gutte kake. Som dere sikkert ser, så er det en marsipankake.Her brukte vi en patchwork cutter til mobilen og en rose utstikker til blomstene som jeg bare frillet litt. Superenkelt. Bokstavene er i icing, skikkelig plukkarbeid.
Må innrømme det var morsomt med all feedbacken jeg fikk. Best av alt var da konfirmantens mor fortalte at noen hadde spurt hvilket bakeri hun hadde brukt.... me like a lot... ;-)

En fin helg til tross for litt "hikke" underveis..

7 kommentarer:

 1. Kjempefine begge to synes jeg! Imponert over skkriften! Er det icing på begge to? Må virkelig være både stødig på hånden og ha fin håndskrift for å få til det der! Er det sjokoladepasta du har brukt?Har du i så fall laget den selv? Flott trukket begge kakene i hvertfall :-) Dere er virkelig flinke og jeg ser stor fremgang for hver kake du/dere lager! Mvh. Gro

  SvarSlett
 2. Takker og bukker :-) Må innrømme vi fusker med skriften. Vi skriver ut i Word og sprøyter icing over, lar det tørke før vi så limer det på kaken. Håndskriften min er ikke leselig i det hele tatt og Petra føler seg ikke særlig komfortabel med å skrive hun heller.
  Begge kakene er trukket i marsipan mens blomstene er laget i fondant. Ikke enkelt med fondant for den tørker så fort. Leter etter en god oppskrift, men har ikke funnet en som er optimal for blomster. Denne fondanten er fatisk Wilton sin. Flott til figurer, men altså ikke til blomster. Man skal visst bruke Mexican paste eller blomsterpasta, men altså ikke funnet en god nok oppskrift. Har du en du er fornøyd med kanskje?
  Vi merker også at det blir lettere å lage kaker nå som vi har fått en slags rutine og teknikk. Vi jobber bra sammen og utfyller hverandre. Den jeg ikke kan kan Petra og vice versa. Kan jo ikke bli bedre da?!

  SvarSlett
 3. Det var et flott tips å bruke mal til icing også la det tørke da :-) Jeg har prøvd en del oppskrifter på sukkerpasta og endelig funnet en som er bra.
  Men jeg bruker den stort sett bare til å trekke kaker med, når det kommer til pynten (blomster, figurer etc.) sverger jeg til Pals extra hvit med litt tylose i. synes denne er lettere å jobbe med enn de sukkerpastaenejeg har prøvd. Mulig blomsterpasta eller mexican pasta er bedre, det har jeg aldri prøvd. Kan skrive ned sukkerpasta oppskriften til deg senere i dag. Den var finfin å kjevle og smakte godt. veldig fin til feks. sjokoladekaker hvis man ikke vil ha marsipansmaken. Det som er så fint med hjemmelaget sukkerpasta er jo at man farger den mens man rører den sammen i kjøkkenmaskinen. Veldig mye lettere :-) Gro

  SvarSlett
 4. Jeg hadde satt veldig pris på oppskriften på den sukkerpastaen du bruker. Pals ekstra hvit marsipan du mener? Kan man tilsette tylose i den også? Kjøpte en pose med mexican paste bare for å oppdage at det kun er et pulver. Må tilsette fuktigheten selv. Synes jo at litt av poenget med å kjøpe ferdig er at alt er ferdig jeg da. Latskapen lenge leve vet du ;-)
  Man kan selvsagt farge hjemmelaget sukkerpasta mens man lager den, men ikke alltid man trenger så store mengder pasta av gangen. Jeg farger da gjerne for hånd etter å ha laget en hvit
  pasta. Å farge svart i store mengder er i hvertfall bortkastet tid. Blir bare grått og klisset uansett hva jeg gjør. Har du prøvd deg på det?

  SvarSlett
 5. Hei igjen
  her kommer oppskriften på sukkerpasta;
  1 ss gelatinpulver
  0,6 dl kaldt vann
  1 ss glyserol (fåes på apoteket)
  175 g. glukose (Cacas og kakeboksen har begge to tror jeg)
  2 ss. rapsolje
  800-900 g. melis
  Bland gelatin og vann og la det stå til det blir tykt.
  smelt det så over vannbad, tilsett glukose og glyserol og bland dette godt sammen.
  rør inn oljen og evt. smakstilsetning som du ønsker (jeg bruker litt vaniljeessens)
  ta det nå vekk fra vannbadet og la det sette seg litt (5 min ca,) Ha det over i bollen til kjøkkenmaskin og begynn å tilsette melis mens maskinen går på ganske lav hastighet.Bruk eltekroken. Jeg lar den ikke bli for tykk (bedre og tilsette mer melis når den skal brukes.) Ta over i tett pose og la den ligge på benken minst ett døgn før du bruker den.
  Jeg er veldig fornøyd med denne. Den var lett å kjevle og festet seg ikke til underlaget. Jeg brukte maizena når jeg kjevlet ut.Tror muligens glyserolen gjør susen for det har det ikke vært i de sukkerpastaene jeg har prøvd før og de har vært håpløse å kjevle, bare revnet og klint seg til underlaget uansett om jeg har brukt silikonunderlag og hauger med melis/maizena!

  Som jeg sa bruker jeg som oftest Pals ektra hvit marsipan til all mulig pynt jeg tilsetter litt tylose for å få den mer formbar og farger etter behov. Tylosen gjør at marsipanen blir litt gummiaktig og fin å jobbe med. Særlig hvis man skal lage figurer etc. Det går helt fint å bruke tylose i marsipan.
  Svart er vanskelig! Synes man må bruke veldig mye farge og da blir massen ofte klissete! Av de svarte fargene så synes jeg Squeres kitchen(SK) er absolutt den beste. Den blir i hvertfall skikkelig svart. Må ofte tilsette mer melis i den svarte for at det ikke skal bli klissete.
  Morsomt å utveksle erfaringer med andre kakefrelste :-) Lykke til med neste prosjekt, jeg titter innom igjen! Gro

  SvarSlett
 6. Hei, lurer bare på hvordan du setter sammen kakene, for regner med at det er to deler på den øverste? =)

  SvarSlett
 7. Jeg plasserte 3 sugerør under den øverste delen for at den ikke skulle synke ned i den nederste kaken. I noen tilfeller vil man trenge en plate, men denne kaken er så kompakt at det ikke er nødvendig. Det er en veldig saftig og god sjokoladekake, men mektig. Håper det var et greit nok svar

  SvarSlett