mandag 2. mai 2011

Nye kake bilder

Som lovet kommer nå alle kakebildene fra forrige uke. Jeg lagde alle kakene sammen med Petra. Fatter ikke hva jeg skulle gjort uten hennes hjelp.

Først ut var altså hestekaken til Idas kollega. Kaken var til datteren som fylte 25 år. Datteren er hestefrelst så vi prøvde så godt vi kunne å lage en kopi av hennes egen hest. Skal se om jeg kan finne et orginal bilde av hesten som jeg kan legge inn for sammenligning senere. Kaken er en marsipankake og marsipanen er fra Pals.

Dernest fylte Idas søster år 29 april. Hun er i begynnelsen av 20 åra og jeg tenkte da at en veske måtte være midt i blinken. Lagde en Chanel veske av sjokoladekake og fondant. Må si oss fornøyde med denne. Bursdags"barnet" og gjestene virket fornøyd i alle fall.


 Idas datter og bestefar har bursdag samme dag, så det ble lagd en kake til hver av dem også. Bestefaren fikk en camping kake. Han er ikke så glad i marsipan så det ble en bløtkake til  ham. Dermed begrenset det seg litt med fargebruk. Prøvde å etterlikne den gamle campingvognen han hadde på 80 tallet. Hele familien har gode minner fra alle campingturene de hadde den tiden. Han ble heldigvis både overrasket og strålende fornøyd. Innbiller meg at han og fruen får noen fine samtaler med naboene etter dette. Legg forresten merke til ølglasset og fiskene på bordet...en fin liten detalj fra Petras side. Campingvognen har jeg lagd. Dessverre fløt litt av brunfargen rundt vinduene seg utover da jeg malte. Antakelig ble fargen for tyntflytende. Blandet pulverfarge med alkohol.
Karoline fylte 12 år og ønsket seg en dragekake. Helst så lik som mulig til en drage hun har på rommet sitt. Kjente prestasjonsangsten helt ned i tærne... Men Petra lot seg ikke skremme. Hun fikset en drage på no time og den ble utrolig fin. Alle i selskapet var helt enig.

Orginalen

De røde snirklene skal forestille lava... kanskje ikke helt vellykket. Skulle gjerne hatt tid til å lage en ordentlig vulkan, men slik ble det nå ikke.

I tillegg ønsket den lille damen å ha med seg en kake formet som en drage på skolen i dag. Det barnet vil ha må hun jo få, så vi jobbet flittig hele lørdagen for å få dragekakene ferdige. Kan trygt si jeg er glad jeg ikke er læreren deres i dag. Kaken er sjokoladekake, men "ett tonn" med glasur på. Skikkelig sukkerkick med andre ord! Tenker støynivået er oppunder taket.... må flire...


Til slutt lagde jeg en Pavlova kake. Den er jo en slager uansett og den eneste som ble spist opp. Ikke så rart. Den smaker av sommer...mmmm

For de av dere som ikke kjenner til Pavlova så er den en marengskake. Den er crispy utenpå men litt seig i midten, deilig. Oppå er en krem som er 50/50 vanlig fløtekrem og vaniljekrem. Dekker til slutt med jordbær, bringebær og blåbær. Opprinnelig skal det være kiwi og pasjonsfrukt oppå også, men ikke alle som liker eller tåler det. Man kan variere med sjokolade i marengsbunnen eller i kremen. Man kan ha romkrem på eller bare vanlig krem. Man kan ha andre bær eller frukt på.. bare fantasien som setter begrensinger.
Det man ikke skal ha på kaken er fryste bær/frukt eller hermetisk frukt. Da bli kaken "soggy" og ekkel. Vent i tillegg med å pynte den til like før servering.
Denne er uten gluten slik at de med glutenallergi fint kan spise den.
Et flott kombiselskap ble det i alle fall

Denne uken skal vi i gang med 4 konfirmasjonskaker til nevøen vår... følg med

2 kommentarer:

  1. Her var det mye flott :-) Kjempebra modeleringsarbeid både med drage, campingvogn og hest! Jammen er dere flinke.
    Mvh. Gro

    SvarSlett
  2. Tusen takk Gro. Hyggelig at du fortsatt tar turen innom og titter. Jeg har nok ikke vært like flink til å se på din Facebook side ennå. Har jammen ikke hatt tid gitt. Vi får ta det etterhvert. Ha en strålende uke.

    SvarSlett