torsdag 8. mars 2012

Steketemperaturer kjøtt

Å forberede biff er en lett og perfekt middag for mange. Alt du trenger er å gni den inn med krydder og sette i et steketermometer, så tar den vare på seg selv i ovnen. Leila Lindstrøm mener biff smaker best medium /rare, kalv og lam medium / godt stekt og and medium. Da de ulike kjøttyper er på sitt beste.
 

Storfekjøtt

Oksefilet
Rare/rå = 55 grader
Medium = 62 grader
Godt stekt = 68 grader

Entrecôte
Rare/rå = 58 grader
Medium = 64 grader
Godt stekt = 70 grader

Roastbiff
Rare/rå = 58 grader
Medium = 64 grader
Godt stekt = 70 grader
   

Kalv

Kalvestek
Rare/rå = 58 grader
Medium = 62 grader
Godt stekt = 72 grader

Entrecôte
Rare/rå = 54 grader
Medium = 58 grader
Godt stekt = 68 grader
 

And

Andebryst
Rare/rå= 58 grader
Medium = 62 grader
Godt stekt = 68 grader
 

Svin

Filet
Godt stekt = 68 grader

Indrefilet
Godt stekt = 70 grader

Carré
Godt stekt = 68 grader

Kotelett
Godt stekt = 68 grader


Stek
Godt stekt = 68 grader


Kylling

Hel kylling
Godt stekt = 65 grader

Kyllingfilet
Godt stekt = 65 grader


Kyllinglår
Godt stekt = 65 grader



Lam
 
Lammefilét
Rare/rå = 56 grader
Medium = 60 grader
Godt stekt = 68 grader

Lammestek
Rare/rå = 58 grader
Medium = 60 grader
Godt stekt = 68 grader

Lam entrecôte
Rare/rå= 56 grader
Medium = 60 grader
Godt stekt = 68 grader

Viktig! Ikke glem å hvile kjøttet, innpakket i bakepapir, etter steking. Hvile i minst 10-20 minutter, avhengig av køttbitens størrelse. Dette er for at kjøttsaften ikke skal lekke ut før servering.

1 kommentar: