Å forberede biff er en lett og perfekt middag for mange. Alt du trenger er å gni den inn med krydder og sette i et steketermometer, så tar den vare på seg selv i ovnen. Leila Lindstrøm mener biff smaker best medium /rare, kalv og lam medium / godt stekt og and medium. Da de ulike kjøttyper er på sitt beste.
Storfekjøtt
Oksefilet
Rare/rå = 55 grader
Medium = 62 grader
Godt stekt = 68 grader
Entrecôte
Rare/rå = 58 grader
Medium = 64 grader
Godt stekt = 70 grader
Roastbiff
Rare/rå = 58 grader
Medium = 64 grader
Godt stekt = 70 grader
Kalv
Kalvestek
Rare/rå = 58 grader
Medium = 62 grader
Godt stekt = 72 grader
Entrecôte
Rare/rå = 54 grader
Medium = 58 grader
Godt stekt = 68 grader
And
Andebryst
Rare/rå= 58 grader
Medium = 62 grader
Godt stekt = 68 grader
Svin
Filet
Godt stekt = 68 grader
Indrefilet
Godt stekt = 70 grader
Carré
Godt stekt = 68 grader
Kotelett
Godt stekt = 68 grader
Stek
Godt stekt = 68 grader
Kylling
Hel kylling
Godt stekt = 65 grader
Kyllingfilet
Godt stekt = 65 grader
Kyllinglår
Godt stekt = 65 grader
Lam
Lammefilét
Rare/rå = 56 grader
Medium = 60 grader
Godt stekt = 68 grader
Lammestek
Rare/rå = 58 grader
Medium = 60 grader
Godt stekt = 68 grader
Lam entrecôte
Rare/rå= 56 grader
Medium = 60 grader
Godt stekt = 68 grader
Viktig! Ikke glem å hvile kjøttet, innpakket i bakepapir, etter steking. Hvile i minst 10-20 minutter, avhengig av køttbitens størrelse. Dette er for at kjøttsaften ikke skal lekke ut før servering.
Akkurat hva jeg så etter! Takk skal du ha. :)
SvarSlett