Oppskrift
12 g fersk gjær
3 kopper kaldt vann
2 ss olivenolje
1 kopp surdeig av hvete
1 ss salt
1 ts sukker
3 kopper durummel
3 kopper svensk special hvetemel (usikker hva dette kan erstattes med)
12 g fersk gjær
3 kopper kaldt vann
2 ss olivenolje
1 kopp surdeig av hvete
1 ss salt
1 ts sukker
3 kopper durummel
3 kopper svensk special hvetemel (usikker hva dette kan erstattes med)
Gjør dette
1. Smuldre gjæren i en bolle og løs den i vann.
2. Rør i olivenolje, gjær, salt og sukker.
3. Tilsett durum mel og special mel litt om gangen og kna deigen i maskin i ca 10 minutter til den er elastisk.
4. Dryss litt hvetemel og hev deigen i bollen over et kjøkkenhåndkle til dobbel størrelse i ca 2 timer.
5. Forvarm ovnen til 250 grader.
6. Bak ut deigen til 5 baller.
7. Sett dem på en melet brett og dekk med plastfolie. La hvile i kjøleskap over natten eller rull dem direkte løvtynt ut på en melet overflate (uten å elte deigen).
8. Legg på ønsket fyll
9. Stek pizzaene i midten av ovnen i ca 5 minutter.
1. Smuldre gjæren i en bolle og løs den i vann.
2. Rør i olivenolje, gjær, salt og sukker.
3. Tilsett durum mel og special mel litt om gangen og kna deigen i maskin i ca 10 minutter til den er elastisk.
4. Dryss litt hvetemel og hev deigen i bollen over et kjøkkenhåndkle til dobbel størrelse i ca 2 timer.
5. Forvarm ovnen til 250 grader.
6. Bak ut deigen til 5 baller.
7. Sett dem på en melet brett og dekk med plastfolie. La hvile i kjøleskap over natten eller rull dem direkte løvtynt ut på en melet overflate (uten å elte deigen).
8. Legg på ønsket fyll
9. Stek pizzaene i midten av ovnen i ca 5 minutter.
For best mulig resultat bakes pizzaene på en pizza stein som har stått i ovnen i ca 1 time før pizzaene skal stekes. 250 grader
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar