onsdag 7. mars 2012

Leilas pizza frutti di mare


 
Pizza frutti di mare, en pizza fylt med sjømat.

En batch hvetesurdeigs pizzadeig (se grunnoppskrift)
4 fedd hvitløk
  1potte persille
  1potte rosmarin
2 sitroner, skallet
0,5 ml olivenolje
Flake salt
Kvernet svart pepper
0,5 kg valgfrie skjell, som f.eks. muslinger, blåskjell og hjerteskjell
300g fersk calamari, kropp
500 g organiske reker, skrelles med halen igjen
500 g fersk bøffelmozzarella
1,5 kopper tomatsaus (pre-kjøpte er ok)
 

Gjør dette

  1. Lag pizzadeig etter grunnoppskriften.

  2. Forvarm ovnen til 250 grader.

  3. Riv hvitløken og sitronskall og finhakk urtene.

  4. Bland med olivenolje og smak til med rikelig salt og pepper.

  5. Vask og gå sjekk at alle skjellene er lukket.

  6. Rens og skjær akkar i tynne ringer.

  7. Bland sjømat og calamari med urtemarinaden.

  8. Skjær mozzarella osten i skiver.

  9. Kjevle deigen tynn og spre et tynt lag med tomatsaus.

10. Fordel sjømaten og mozzarella osten over pizzaen.

11. Stek i midten av ovnen i ca 5-10 minutter.

12. Ta ut pizzaen og dryss med litt olivenolje, krydre med salt og pepper.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar