torsdag 5. januar 2012

Restaurant Cornelius, Bergen

På Holmen/Bjorøy utenfor Bergen ligger det en sjømat restaurant som heter Cornelius.
Hit kan man komme seg med privat båt eller ved å bruke fergen Bruvik som går fra Dreggekaien ca kl 11 for en lunsj tur. Dette siste valget har jeg ikke prøvd selv. Vet man får knapp med tid da.Vet det en periode gikk an å reise ut med en nederlandsk elvebåt som gikk fra Zackariasbryggen. Om denne fremdeles går vet jeg dessverre ikke.

Selv er jeg så heldig å kunne reise ut med min stefars båt. Første gangen jeg var der, sommeren 2009, var nok det beste besøket. Det var en deilig og varm sommerkveld med nydelig sol og helt vindstille. Vi fikk et bra bord slik at vi kunne nyte utsikten. Jeg kan love at utsikten alene nesten gjør det turen verdt. Maten er forholdsvis dyr, så ikke reis uten et par lapper i lomma.

Til forrett fikk vi kamskjell surret sammen med choritzo pølse i en nydelig saus. Ikke mye, men så er det jo bare en forrett og da. Nydelig var det.


Til hovedrett bestilte vi ett tårn med ulik sjømat og skalldyr samt blåskjell og reker ved siden av. Vi var 5 personer og det var plenty med mat til alle. Tårnet bestod av blåskjell, hjerteskjell, østers, o-skjell, krabbe, sjøkreps, reker mm Alt var nydelig. Blåskjellsuppen som var ved siden av var himmelsk god på smak og rekene gigantiske i forhold til det man finner i vanlige butikker.

Til dessert fikk vi creme brulee med friske bringebær ved siden av. Jeg har spist min del crem brulee og jeg er svært kresen, men jeg kan love den sto til forventingene. Desserten var borte på et blunk og jeg ønsket jeg var modig nok til å bestille en til, men men...
En del av årsaken til at alt var så perfekt denne kvelden var nok en fantastisk solnedgang sammen med veldig god service. I tillegg er all maten "rykende" fersk. Restauranten har store kar som skjell, krabbe, hummer, kreps og fisk dupper rundt i. Dermed kan det ikke bli ferskere. Det er jo dessuten rene underholdningen for både store og små å se på skalldyra og fiskene oppi karene. Kamskjellene spruter ut vann så man risikerer en liten dukkert om man kommer for nære. Ungene får lov til å holde opp en stor hummer om de spør også.


Terningkast 6 for denne opplevelsen!

 

Neste turen var sommeren 2011. Denne dagen hadde vært grei helt til 10 minutter før vi skulle dra. Da bøttet regnet ned og det begynte å lyne noe helt forferdelig. Vi utsatte turen ca 30 min og var da så heldig å ha opphold til vi kom frem. Så åpnet himmelens sluser seg på nytt, mens vi gikk tørrskodd inn under tak. Det ble en kjølig opplevelse uten flott solnedgang denne gangen. Vi bestilte mer eller mindre samme mat, men en del var de tomme for. Ikke hadde de reker og ikke fikk barnet vi hadde med oss det hun bestilte. Likevel var maten helt grei, men den kom ikke i nærheten forrige opplevelsen. Servicen var heller ikke like bra denne gangen. Et lite plaster på såret var at Karoline fikk holdt en diger hummer da. De fant forresten noen få reker til slutt. Maten ser svært så overdådig ut på bildene, men tha proof is in the tasting sier de.

Terningkast 3 denne gangen.
Har dog tanker om å gjøre et 3 forsøk til sommeren igjen. Vel verdt turen vanligvis. Alle kan ha en dårlig dag.
http://www.cornelius-restaurant.no/

1 kommentar:

  1. Har selv vært på Cornelius i sommer og spist, en fantastisk opplevelse.

    SvarSlett