Karins knekkebrød fra Rosendals..(Stockholm)
50 gr smør
2 dl vann
50 gr gjær
1 stor ts salt
1 ts nystøtt anis eller fenikkel
3 dl grovmalt rug
50 gr gjær
1 stor ts salt
1 ts nystøtt anis eller fenikkel
3 dl grovmalt rug
2 dl fin hvetemel
Til utbaking: hvetemelSmelt smøret. Hell i vannet og varm til fingervarmt. Ha tørrgjæren i melblandingen sammen med saltet og krydderet.
Arbeid deigen smidig og sett den til heving i en time.
Ta deigen opp på bakebordet og kjevle tynt. Stikk ut knekkebrødene med toppen på et glass eller bruk pepperkakeformer som jeg gjorde..
Til utbaking: hvetemelSmelt smøret. Hell i vannet og varm til fingervarmt. Ha tørrgjæren i melblandingen sammen med saltet og krydderet.
Arbeid deigen smidig og sett den til heving i en time.
Ta deigen opp på bakebordet og kjevle tynt. Stikk ut knekkebrødene med toppen på et glass eller bruk pepperkakeformer som jeg gjorde..
Stekes på 250 grader i ca. 10 minutter midt i ovnen.
Ferdigstekte..
Synes det er en artig detalj å stikke ut knekkebrødene med slike pepperkakeformer. Har jo en drøss av dem, så det kan by på mange artige varianter. Lykke til til dere andre som velger å prøve oppskriften. Gi gjerne en tilbakemelding om dere liker dem og evt om dere har andre lignende oppskrifter.
Tror jeg skal prøve noen med sesamfrø....mmm
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar