søndag 19. februar 2012

Restaurant Spoon samt to til jeg ikke husker navnet på, Budapest

Jeg var i Budapest for et par mnd siden. Skal si det ble en gastronomisk tur selvom jeg satt timesvis i tannlegestolen og ble plaget.

Vi bodde på Hotel Eben litt utenfor selve byen. Rett over gaten ligger det en brun kneipe som vi aldri hadde vurdert om det ikke var for våre medreisende. Etter en del besøk til samme sted ble vi godt kjent med de som anbefalte oss stedet. Så aldri så gale at det ikke er godt for noe!
Selve stedet var som sagt en brun kneipe og servicen var heller dårlig, men to av kelnerne klarte faktisk å dra på smilebåndet. Han ene (Josef) hadde faktisk lært seg noe norsk ved å observere oss nordmenn. Han spurte hele tiden om nye ord og setninger og var svært så lærevillig. Han var en flott fyr på alle måter. Fikk godt med tips med andre ord.

Maten vi fikk var bare nydelig. Greit anrettet, om enn noe rustikk, og nydelig på smak. Noe som i seg selv er et kunststykke var at svineknoken jeg bestilte faktisk var mør og deilig. Nydelig marinade og krydder, smeltet på tungen. Svoren var luftig og sprø i tillegg.

Den ene desserten var en pannekake med valmuefrø og vanilje. Smakte nesten som myk mandelmasse uten å være kvalmende. Vaniljesausen som fulgte med var deilig også.


Mine medreisende valgte alt fra biff til svin, ragu, gulasj osv. Alt var deilig på smak. Kan med hånden på hjertet si at vi skal tilbake dit en gang.Maten får terningkast 5 og servicen 3-6 alt ettersom hvem som var på jobb

I sentrum ligger det en italiensk restaurant i noenlunde begynnelsen av handlegaten Vaci Utca. Husker dessverre ikke navnet på den heller. Hadde ikke planer om å skrive restaurant anmeldelser på det tidspunktet nemlig. De hadde både inne og ute servering. Vi måtte derimot gå inn for å få varm mat. Forståelig i mars mnd.
Bestilte bare en lett lunsj, tre kamskjell i en hvitløksaus. Herregud så fantastisk nydelig! Perfekt stekt kamskjell på en tykk kremet hvitløksaus. (ikke spis retten om du har en date samme kveld forresten...masse hvitløk) Kunne sikkert fått i meg mange flere kamskjell, men mengde saus hadde nok da blitt i det meste og tyngste laget. Prøv å finne restauranten om dette virker fristende. Skal se om jeg klarer å finne navnet på begge restaurantene etterhvert.


Så det negative. Ikke regn med servering den første timen! Servicen er noe av det verste jeg har vært borti. Man blir oversett og sett ned på når man er turister av en eller annen merkelig grunn.
Interiøret er typisk italiensk bistro.

Maten så langt får terningkast 6 og servicen dessverre bare 2

Så over til restaurant Spoon. Dette er en ombygd elvebåt. Stedet tar pusten av en fra man ankommer og står utenfor. At det var om kvelden og stjerneklart betyr selvsagt også en del. Man går på rødt teppe inn til restauranten og det blir mer og mer innbydende jo nærmere døra man kommer.
Det er en moderne restaurant og man forstår fort at det er dyrere der enn andre steder man har besøkt i Budapest, men likevel var det svært så overkommelig for oss nordmenn. Det er høy bling faktor der og alt er rent og luksuriøst. Utsikten kan man heller ikke klage på. Man ser opp til slott og borger som ligger nydelig opplyst i fjellskrenten på andre siden av elven. Vakrere kan det ikke bli.

Servicen er upåklagelig også. Vi ble fort tatt i mot og vist til et fint bord midt i rommet. Vi var litt tidlig ute, så vi var omtrent de eneste tilstede. Bestilte en spagetti rett med scampi og bacon. Nydelig mat og litt spicy, men faktisk veldig lik en rett jeg selv lager. Så maten var noe skuffende sånn sett. Er jo likevel ikke noe de kunne vite på forhånd, så

Maten får terningkast 5 og servicen 6 (beliggenheten får 10)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar