mandag 24. januar 2011

Corn Syrup

Dette er nok et produkt som brukes i en del oppskrifter, spesiellt utenlandske. Produktet kan visst sløyfes iflg Manuela hos http://www.passionforbaking.com/. Hun skulle lage en Angel Feather Icing, men glemte ha Corn Syrup i. Hun sier resultatet ikke ble nevneverdig påvirket så da kan man jo droppe det.

Å droppe dette produktet er nok ikke det dummeste man kan gjøre. Iflg flere nettsider jeg har vært innom så er dette særdeles usunt for de med diabetes. Nå kan jeg jo ikke gå god for alle nettsider jeg kommer over, men dere kan nå ta en titt her likevel: http://www.digoo.info/helse/2010/11/Er-hoy-fruktose-Corn-Syrup-darlig-for-meg.html
Her et lite utdrag: 

Corn syrup er laget av en naturlig ingrediens, cornstarch (maisstivelse/mel), men prosessen som konverterer det til det ferdige produktet er absolutt ikke naturlig. Tre ulike kjemiske prosesser er nødvendig for å først konvertere maismel til en fruktose /glukose blanding og deretter til kunstig endre forholdet mellom fruktose og glukose. Mellom de to former for sukker, fruktose, særlig atomically ubundet av glukose, regnes for å være mer farlig for generelle helse. Ferdig med høy fructose corn syrup er 55% fruktose, 45% glukose.
Problemet med fruktose er at i motsetning til glukose eller sukrose, fortsetter det direkte til leveren under fordøyelsesprosessen. Leveren konverterer overflødig fruktose til fett for lagring, helt utenom det vanlige insulin respons fra bukspyttkjertelen som ville vanligvis bidratt til å kontrollere blodsukkernivået. Resultatet er et forhøyet nivå av fruktose sukker, omdannes til fett i leveren, men ingen tilsvarende metthetsfølelse utløst av en følsomhet for insulin. Regelmessig sukker eller sukrose kan inneholde flere kalorier enn høy fructose korn syrup, men dens effekt på blodsukkernivået er mer håndterlig.
Dette er ikke å foreslå at all fruktose er usunn. Faktisk, mange frukter inneholder en naturlig form for fruktose som kroppen kan assimilere.
Resten kan dere lese selv.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar