torsdag 27. januar 2011

Sitronfromasj

Denne fromasjen fikk jeg servert hos min tante i jula. Nydelig frisk og lett er den og slett ikke vanskelig å lage heller. Passer like godt om vinteren som om sommeren.
 

Ingredienser

  • 5 plate gelatin
  • 2 egg
  • 4 ss sukker
  • 1 sitron , saft og revet skall av
  • 2 ss sukker
  • 2 ss revet sitronskall
  • 4 dl TINE Kremfløte
  • Fyll:
    3 dl jordbær
 

Slik gjør du


  1. La gelatinplatene ligge i kaldt vann ca 5 minutter.

  2. Visp egg og sukker til eggedosis. Bland sitronsaft og sukker, rør til sukkeret er oppløst. Klem vannet ut av geleatinen og smelt den i 1/2 dl kokende vann. Bland med sitronsaften.

  3. Visp kremfløten til luftig krem og bland forsiktig med eggedosisen. Hell sitron/gelatinblandingen i eggedosisen. La fromasjen bli litt stiv.
  4. Del noen jordbær i biter og legg i bunnen av glassene. Fordel fromasjen over og la stå i kjøleskapet 4-5 timer, gjerne natten over.

Ved servering: 

Pynt med strimlet sitron- og gjerne også limeskall.

Tips:

Du kan også helle fromasjen i en serveringsbolle fremfor porsjonsglass..
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar