fredag 21. januar 2011

Lenge siden sist

Nå er det en stund siden jeg blogget sist, så det er nok på tide med en oppdatering. Håper dere alle har hatt en fantastisk jul og overlevde all den gode julematen.
Jeg hadde en stille og rolig jul i Bergen med min mor og stefar. Alltid kjekt å komme hjem. Julens utskeielser har imidlertid drøyd til langt utpå det nye året, så når jeg baker fremover blir det minimalt med smaking. Tenkte jeg skulle hive meg på lavkarbo bølgen som raser i landet vårt akkurat nå. Har flere venner og bekjente som er levende bevis på at det virker, så la oss håpe livsstilen ikke er for vanskelig å tilpasse seg.

Jeg har siden sist bakt kaker, lagd kakepynt og revet av meg håret i frustrasjon over at jeg har 10 tommeltotter. At det skal være så vanskelig å lage kakepynt da? jeg kan sitter i timesvis og se på kakeprogrammer og alt ser så rasende enkelt ut, men når man setter seg ned selv, så er det bare helt umulig jo...aaargh, det skal ikke være lett, men JEG GIR IKKE OPP!!!!!

 En ihuga matoholiker som meg bruker jo enhver mulighet for å enten bake eller lage mat. Derfor elsker jeg å arrangere små middagsselskaper, men jeg blir ikke lei meg for å bli invitert bort selv altså, hinte hinte... ;-)

Skal faktisk ha gjester i dag (20.01.11), men maten er ikke noe avansert i det hele tatt. Det er tross alt en arbeidsdag. Mega butikken i nabolaget har 40 % på alle Findus varer el var det Prior? Husker ikke det, men jeg har i alle fall kjøpt innbakte scampi med hvitløk og urter. Skal nok spe på med gode grønnsaker og forskjellige dipp sauser. Til forrett skal vi ha noe veldig enkelt. Rekechips med mango chutney og raita. Det er fantastisk godt og enkelt å lage. Passer bra på en torsdag!

I morgen lurte jeg faktisk på om jeg skule driste meg til å gjøre alvor av mine tidligere "trusler" om å lage macarons. Manuela fra bloggen Passion4baking (forøvrig min store bake heltinne) har laget noen nydelige rosa macarons, så jeg lar meg nok friste. Kunne være en grei gave og ha med til våre nye venner Magne og Nils på lørdag. Så for de av dere som er ukjent med bloggen, ta en titt på http://www.passionforbaking.com/ .
Jeg smakte på ulike macarons når jeg var i paris høsten 2010, men må si jeg ble skuffet. Var forferdelig søtt. Kanskje hjemmelagde er bedre? Vi ser...

Søndag kommer min gode venninne Petra og mannen Peter for å spise middag og hjelpe meg med litt kakepynt igjen. Det er hyppig med bursdagsbesøk i min kjæres familie tidlig på året, så det skorter ikke på muligheten til å øve seg på å dekorere. Skal servere en fantastisk thai suppe som min tante fant på http://www.apertif.no/ . Nydelig!

Forrige helg hjalp Petra meg med å lage en pyramide, mens jeg lagde en elefant, den kinesiske mur (bare en liten del da.... hihi), en palme og en giraff. Min kjære stedatter karoline lagde en løve og hennes venninne en krokodille. Alt dette var for min svigermor som hadde bursdag. Hun har vært ute og reist en del og alle disse tingene har med hennes opplevelser å gjøre. Det ble kanskje litt i overflod på kaken til tross for at det var en langpanne kake. I tillegg så det ut som en kake en barnehage kunne ha smørt sammen, men men lysten til å glede var nå der og nok timer ble lagt i forberedelsene i alle fall. Svigermor ble nok glad for kaken, men jeg må innrømme jeg syntes det var litt flaut å lever fra seg noe så enkelt.

Vel, det er en ny helg med nye muligheter, så vi får se om vi kan klare noe bedre denne gangen. Da snakkes vi om ikke så lenge.

1 kommentar:

  1. Middagen ble veldig vellykket forresten. Anbefaler de scampiene på det høyeste!

    SvarSlett