torsdag 27. januar 2011

Tykke og Chewy Chocolate Chip Cookies

Tykke og Chewy Chocolate Chip Cookies fra BrownEyedBaker

Ca 18 store kaker

Disse overdimensjonerte kakene er chewy og tykke, som mange av de chocolate chip cookies som selges i gourmet butikker og 7/11 butikker. De er avhengige av smeltet smør og en ekstra eggeplomme å holde seg myke. Disse kakene er best servert varm fra ovnen, men vil beholde sin mykhet, selv når avkjølt. For å sikre riktig tekstur, avkjøle kakene på bakeplaten.  Ikke ta for mange på hvert ark.

Også her er målene etter US Standard. Dere finner omregnere på både temepratur og mål lengst ned på forsiden av bloggen min.

2 kopper pluss 2 ss (10 5 / 8 ounzes) mel
1 / 2 ts natron
1 / 2 ts salt
12 ss (1 1 / 2 pinner) usaltet smør, smeltet og avkjølt seg varm
1 kopp pakket (7 ounzes) lys eller mørk brunt sukker
1 / 2 kopp (3 1 / 2 ounzes) sukker
1 stort egg pluss 1 eggeplomme
2 ts vaniljeekstrakt
1 1/ 2 kopper semisweet sjokoladebiter

Vær nøye med målene

1. Bak i ovnens stativer ved å begynne i øvre-og så nedre-og til slutt i midtre posisjon og varme ovnen til 325 grader. Gjør klar bakepapir
2. Visp mel, bakepulver og salt sammen i en medium bolle, sett til side.
3. Bland enten for hånd eller med en elektrisk mikser, bland i smør og sukker til grundig blandet. Bland så i egg, eggeplomme, og vaniljesukker. Legg de tørre ingrediensene og slå på lav hastighet bare til sammenblandet. Rør i antall sjokoladebiter etter smak.
4.Rull snaut 1 / 4 kopp av deigen til en ball. Del deig ballen i to like store halvdeler med fingertuppene. Roter halvdelene 90 grader og, med de rufsete overflatene vendt opp, bland halvdelene sammen så de igjen danner en ball, vær forsiktig med å jevne ut deiges ujevne overflate. Plasser ballene på bakepapir med den taggete overflaten opp, avstand 2 1 / 2 inches fra hverandre.
5. Stek til kakene er lys gylden og de ytre kantene begynner å stivne, mens sentrene er fortsatt myke og puffy, 15 til 18 minutter, rotere bakepapiret forfra og bakover og topp til bunn halvveis gjennom steketiden.

Avkjøl kakene på bakebrettet. Dette gjør at de fortsetter å steke litt og gjør dem akkurat gjennomstekte og gir korrekt tyggemotstand. Ta de avkjølte kakene fra bakepapiret med en metall spatula.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar